Hund på sociale medier

Udgivet nov. 2019 i Cavalierposten af Cavalierklubben Danmark

Vi kender det flere af os. Vores sociale profiler flyder over af billeder af vores firbenede familiemedlem. Jeg havde da også kun knapt startet min personlige instagram profil, inden den allerede indeholdt flere billeder af Cosmo og livet med ham, end den gjorde af mig selv. For hvad hjertet er fyld af, ik? Det var her en veninde engang for 2 år siden sagde; Jamen – hunde kan da også have en Instagramprofil! Og det blev startskuddet på et eventyr jeg aldrig havde forudset!

@cutecosmo_thecavalier startede op, som for så mange andre, med at dele små billeder og videoer fra vores hverdag. Ret hurtigt opdagede jeg, at Instagram var en helt ny og anderledes verden end den jeg var vant til på andre platforme. Herinde fandt jeg et enormt hundefællesskab på tværs af racer, landegrænser og med stor fællesskabsfølelse, opbakning og positiv stemning. Jeg fik ret hurtigt en base af faste følgere, som gjorde det sjov at dele billeder men også at interagere!

I løbet af få måneder ramte @cutecosmo_thecavalier sin første store milepæl. 1000 følgere! Aldrig havde jeg forestillet mig, at så mange ville følge med i Cosmos liv. Og Inspireret af de mange flotte profiler og kreative instagrammere jeg var i fællesskab med, begyndte jeg at få mere og mere smag for fotografi. Det var stadig blot mobilen, der kom med i lommen på turene i skoven, til vandet og i haven, men det udviklede sig mere og mere til små mini-photoshoots. I julen 2018 ønskede jeg mig et rigtigt kamera og med mit nye Nikon i den ene hånd og Cosmo i den anden, startede der så endnu et nyt kapitel på Instagram for Cosmo og mig det år.

Jeg elsker den kreative proces jeg lægger i min instagram. Først med kameraet og Cosmo og senere hjemme hvor billeder udvælges og finpudses. Jeg kan se at jeg bliver bedre og bedre, når jeg sammenligner med da vi startede. – Og så er Cosmo bare et fantastisk motiv og en god ’partner in crime’! Også små kreative videoer filmes og klippes sammen – ofte med inspiration til andre for øje. Og så er det jo helt fantastisk sjovt at samarbejde med sin hund. Så betyder det næsten ikke noget hvad man samarbejder om, for jeg tror vi alle kender glæden ved at lave noget med vores hunde, som begge finder sjovt! Så herhjemme når kameraet kommer frem, kommer Cosmo løbende  – han er klar til samarbejde – klar til godbidder selvfølgelig.

Et års tid senere var vi mere etablerede og her knapt 2 år senere er @cutecosmo_thecavalier efterhånden en solid profil. Det sker ofte, at vi møder en let hovedrysten omkring det at have hund på de sociale medier. Der er mange fordomme og mange tænker nok, at det er tidsfordriv for dem der ikke kan finde på noget mere indholdsrigt og ægte i ”den virkelige verden”. Men, de spidser så alligevel ofte ører, når jeg fortæller, at vi har rundet 17.000 følgere i vores ”lille tidsfordriv” og om alle de sjove oplevelser det har ført med sig.

Det er klart, at jeg gerne vil vokse som profil og at jeg glædes ved anerkendelse af det faktisk ret store stykke arbejde det er at opbygge en profil eller et brand som vores. Men det er langt fra kun ’likes’ og antallet af følgere, der gør det umagen værd. Det er vitterligt det store sociale fællesskab, som findes på instagram og i særdeleshed Cavalier-fællesskabet, der gør den her rejse så givende. Der er et enormt omsorgsfuldt og positivt fællesskab. Folk følger med på godt og ondt i hinandens hundeliv. Det har ført til kontakter men bestemt også venskaber både i Danmark, Europa, USA, Australien – ja faktisk over hele verdenen!

Og så er der alle de små sjove historier, som giver smil med på vejen. En Instagram-ven fra Frankrig skrev til mig i forsommeren, at hun havde gået en tur ned af gaderne i Paris med sin tricolour Bella. En engelsk turist havde passeret hende på gaden og udbrudt ”Oooh look! – It’s Cosmo!” Det synes jeg faktisk var lidt fantastisk.  

De sociale medier har også bragt andre små sjove oplevelser for Cosmo og mig igennem de sidste to år. Vi har blandet andet indgået samarbejde med firmaer både herhjemme og i udlandet. Men også andre mindre projekter, som da Cosmo blev en del af Maxi Zoo’s 2019 kalender, en af de 18 hunde afbilledet på Dansk Kennel Klubs vendespil, eller som forsidehund på vores alle sammens Cavalierposten. Også besøg af andre hundeejere og deres instagram-hunde fra både ind- og udland er det blevet til igennem tiden. Ja, og senest så bliver han også at se i en bog om Cavaliere, som udkommer i USA sent forår 2020.

Sjovest var det nok, da Cosmo var nomineret til at komme på frimærke. Et samarbejde lavet mellem Post Nord og Dansk Kennel Klub. Og som hund på de sociale medier og hobbyfotograf, stillede vi op med et dejligt vinterbillede af Cosmo. Den lokale presse fangede hurtigt historien og vi blev interviewet til både den lokale ugeavis og Fyns Amts Avis, som hver især bragte historien. En dag ringede telefonen med endnu et tilbud og en uge senere stod vi midt i hjertet af vores lokalradio og lavede et radiointerview som også blev streamet via facebook. Det var virkelig en sjov oplevelse, men som desværre ikke endte med den håbede plads på frimærket.

Seneste skridt i vores online eventyr er lanceringen af Cosmo’s egen hjemmeside www.cutecosmothecavalier.com . Her har vi oprettet en samlet platform som dækker alt fra os på Instagram, til sjove og inspirerende blogindlæg,  til Cosmo som færdiggodkendt avlshan, om samarbejdspartnere, og løbende flere andre spændende eventyr.

Med alle disse muligheder og platforme, er jeg mig også bevidst om den rækkevidde vi besidder og betydningen heraf. Hvor utroligt det end lyder for uforstående, så har Cosmo faktisk deciderede fans derude, som ser frem til næste billede og som drømmer om en Cavalier ligesom ham. Man går egentlig hen og bliver en lidt uofficiel ambassadør for racen udadtil og lige netop dét ansvar tager jeg faktisk ret alvorligt.

Jeg ser det ikke kun som sjov og spas og kreative processer, men også som en mulighed for at sende vigtige budskaber ud til kommende Cavalier-ejere. Om det at være en ansvarsfuld køber, som ikke lader sig lokke af useriøse hunde-handlere. Om vigtigheden i, at købe Cavalier med hjernen først. Det er blevet mig et talerør, hvor jeg har mulighed for at vidensdele omkring Cavalierens sundhed og om hvorfor det er vigtigt, at købe en Cavalier med stamtavle og ikke mindst om det store ansvar og arbejde vores opdrættere gør. Mine følgere har fulgt med på sidelinjen fra den første spire af drømmen om at avlsgodkende Cosmo. Jeg åbnede derfor også dørene til hele rejsen og i Instagrams ’story-funktion’ har man kunne følge med fra de første forberedelser, til selve undersøgelserne og frem til godkendelsen. Hver gang har jeg lavet en ’story’ om, hvorfor lige netop den undersøgelse blev lavet, og hvorfor det var vigtigt for racen. Jeg har fået flere beskeder fra personer om, hvordan vores Instagram har inspireret dem til at få en Cavalier, men vigtigere endnu, hvordan det har inspireret dem til at opsøge ansvarlige opdrættere– og så er det det hele værd for mig!

Så mens nogle går til udstillinger, andre til agility eller nosework – ja så går Cosmo og jeg på de sociale medier. Måske vi ses?

4 Replies to “Hund på sociale medier”

    1. Jeg synes det er der ja hun er rigtig pæn og den er så cutie hvad koster den fordi jeg vil godt købe den hvis jeg må men så skal det også være for noget billigt fordi jeg har ikke så mange penge og min søster sidder og kigger på lige nu så det er lidt mærkeligt men hun er så sød

Leave a Reply

Your email address will not be published.